sound by Jbgmusic

A Nevem Gáspár Melinda Rita. Üdvözlöm Önt az oldalamon, és köszönöm, hogy megtisztel figyelmével. Talán most csalódást okozok a kedves olvasóknak, mivel nem tudok szolgálni hosszú, híres iskolák és tanárok neveit felsorakoztató listával. Ettől jóval egyszerűbb ez életem, bár az út, ami idevezetett korántsem volt az. Mindig is festő szerettem volna lenni már kislánykorom óta, de a sors nem úgy hozta, ahogy megálmodtam, bár ezzel sokan vagyunk így.

A művészeti iskolába nem vettek fel, pedig kétszer is megpróbáltam, de nem voltam nekik elég jó – sajnos. A visszautasításuk nagyon mély nyomott hagyott bennem. Ezért sokáig rá sem néztem a festékre vagy a ceruzára - nem érdekelt semmi, ami az alkotással, művészettel volt kapcsolatos, és büszke voltam rá, hogy a Hevesy György Műszaki Szakközépiskolába járok. 1996-ban Vezérlési – számítástechnikai szakon végeztem. A munkám miatt nem volt lehetőségem festeni, komolyabban csak egy éve kezdtem el foglalkozni vele.

Igazán festői környezetben élünk, ezért hálás vagyok Istennek, hogy ilyen szép helyen adott nekünk otthont.

A szüleimnek is jó a kézügyessége akárcsak nekem, de azt hiszem ha az a sok rossz nem történt volna velem, talán most nem is festenék és nem így, ahogy most. Úgy érzem a fájdalom hozta ki belőlem azt a tudást, képességet, amivel most rendelkezem. Ezért nem is változtatnék semmit meg a múltban, bármilyen szörnyű is volt. Nekem nem volt tanárom ki festeni tanított volna, az élet tanított meg rá!

Szeretem Leonardo Da Vinci képeit, számomra Ő egy etalon – ezért is próbáltam meg elsőre az Ő képeit megfesteni. Minden képe olyan nyugodt és valóságos, és ez hozzám közel áll, bár mivel elég sokoldalú egyéniség vagyok és a stílusom is hol ilyen – hol olyan ez meglátszik a képeimen is. Nem hiszem, hogy le tudnék ragadni egyetlen irányzatnál, szükségem van mindre, ahhoz hogy kitudjam fejezni önmagam.

Remélem alkotásaimmal én is hozzájárulhatok a művészethez, mint megannyi más híres, ismert és kortárs művész.

Nekem egy festmény sokkal többet mond el egy arcról, mint egy fénykép. A festményen minden olyan titokzatossá válik, mintha tudnának valamit, amit mi nem, még ha csak egy gyermek portréjáról is van szó, az is olyan sejtelmessé, varázslatossá válik, ahogy a vászonról visszatekint ránk.

Legnagyobb rajongóm: Édesapám, az égig magasztal, hatalmas büszkeségében és elfogultságában „Leonardo bal kezének” hív. Mikor ezt hallom mindig zavarba hoz és nevetnem kell, mert kínos számomra, de ugyanakkor jól esik sajátos érzelmi megnyilvánulása, mert tudom, hogy örül annak, amit csinálok, de jó lenne, ha csak négyszemközt mondaná…

Mint művész élek az alkotás szabadságával – és annak eszközeivel képeim megalkotásakor.

Köszönöm, hogy meglátogatta az oldalamat.

Kapcsolat

  • Gáspár Melinda Rita
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Copyright 2015 © Gáspár Melinda Rita | Az oldalon szereplő összes képi és szöveges tartalom Gáspár Melinda Rita tulajdona.
Scham Industries Duvinet